Meteen naar de inhoud

Wedstrijden

Voor zowel de beginners als de gevorderden is het mogelijk om regionaal wedstrijden te rijden. Je kunt dan je eigen prestaties vergelijken met die van andere shorttrackers. Als je tijdens deze regionale wedstrijden voldoet aan de vastgestelde limieten mag je aan de landelijke competitie deelnemen. Alle wedstrijden zijn te vinden op http://shorttrackonline.info/entry.php.

Soorten wedstrijden

  1. Regiowedstrijden, iedereen uit gewest Friesland, Groningen en Overijssel kan hieraan meedoen. Team GO valt in het gewest Overijssel. In de regiowedstrijden kun je limieten rijden om je te plaatsen voor de KNSB-Cup.
  2. KNSB-Cup, de landelijke competitie voor junioren C en ouder. Je moet limieten rijden om eraan mee te kunnen doen. Elk jaar zijn er zes wedstrijden verspreid door Nederland. Je wordt ingedeeld op basis van je persoonlijke records. Via de KNSB-Cup kun je je plaatsen voor het Nederlands kampioenschap.
  3. Starclass competitie, de west-Europese competitie vanaf D-junioren. Je moet limieten rijden om eraan mee te kunnen doen. Op basis van het eindklassement kun je je kwalificeren voor de Europese finale. Aan deze finale doen ook de beste rijders uit de Oost-Europese competitie mee.
  4. Losse toernooien en wedstrijden elk shorttrackseizoen zijn er leuke landelijke en internationale wedstrijden waaraan je kunt meedoen. Informatie over deze wedstrijden staat in de zogenaamde announcements die op internet te vinden zijn.
  5. Kampioenschappen en wedstrijden op uitnodiging. Denk aan het NK, EK en WK en aan de Worldcups en bijvoorbeeld de Invitationcup.

Aanmelden

Als je je wilt inschrijven, laat het dan even weten in de Team GO app-groep.