Ga naar de inhoud

Wedstrijddag

Een wedstrijd bij shorttrack duurt meestal de hele ochtend of de hele middag. Bij grotere toernooien beslaat de wedstrijd soms de gehele dag. Een wedstrijd bestaat uit verschillende races; heats, kwartfinales, halve finales en een finale. In elke races probeer je je als beste te kwalificeren voor de volgende, om uiteindelijk in de finale te strijden voor de winst. Soms is er ook nog een relay om de dag af te sluiten. Op de website van ShorttrackOnline wordt vaak het tijdschema van de wedstrijd gepubliceerd.

Warming-up

Voor je eerste race doe je een uitgebreide warming-up. Meestal is er ook tijd om even in te rijden. Na elke race zorg je ervoor dat je wat eet, zodat je geen honger krijgt tijdens de dag. Op de momenten dat je zelf niet hoeft te schaatsen kun je genieten van de andere ritten en je mede-GO-ers aanmoedigen. Vlak voor je volgende race doe je nog een korte warming-up op je hardloopschoenen. Er is dan geen tijd meer om in te rijden op het ijs.

Hieronder zie je een voorbeeld van het verloop van een wedstrijddag.

Een wedstrijd bij shorttrack duurt meestal de hele ochtend of de hele middag. Bij grotere toernooien beslaat de wedstrijd soms de gehele dag. Een wedstrijd bestaat uit verschillende races; heats, kwartfinales, halve finales en een finale. In elke race probeer je je als beste te kwalificeren voor de volgende, om uiteindelijk in de finale te strijden voor de winst. Soms is er ook nog een relay om de dag af te sluiten.
Op de website van ShorttrackOnline wordt vaak het tijdschema van de wedstrijd gepubliceerd.

Warming-up

Voor je eerste rit doe je een uitgebreide warming-up. Meestal is er ook tijd om even in te rijden. Na elke race zorg je ervoor dat je wat eet, zodat je geen honger krijgt tijdens de dag. Op de momenten dat je zelf niet hoeft te schaatsen kun je genieten van de andere races en je mede-GO-ers aanmoedigen. Vlak voor je volgende race doe je nog een korte warming-up op je hardloopschoenen. Er is dan geen tijd meer om in te rijden op het ijs.

Hieronder zie je een voorbeeld van het verloop van een wedstrijddag.

Voorbeeld van een wedstrijddag