Successen bij het herfsttoernooi en KNSB Cup 3

Herfsttoernooi 2017
Op 22 oktober was het weer tijd om naar Groningen te rijden voor het Autumn Tournament. Deze internationale shorttrackwedstrijd wordt al ruim 20 jaar georganiseerd en is een mooie wedstrijd om in het begin van het seizoen wat wedstrijdritme te kweken. Team Go was aanwezig met 6 schaatsers.

Jarno deed goed zijn best bij de jongens Junior D, maar moest desondanks de meesten voor laten. Jarno was de jongste in deze leeftijdscategorie en moet nog wat sterker worden om echt mee te kunnen strijden.

Lieke en Stella reden in de sterk bezette meisjes Junior C categorie. Lieke reed sterke races en wist vanaf de heats tot de finale elke keer sneller te rijden. Nadat ze het afgelopen jaar niet veel heeft kunnen schaatsen is dit een mooie opsteker voor de rest van het seizoen. Stella reed ook een goede wedstrijd en met haar explosieve start waren haar 500 meter ritten erg mooi om te naar te kijken. Stella reed daarmee een PR op zowel de 500 als de 1000 meter.

Esmeralda reed haar tweede wedstrijd met als doel een aantal limieten te rijden zodat ze mee kan doen met bijvoorbeeld KNSB Cups en StarClass. Dit lukte erg goed. Zowel op de 500 als op de 1000 meter reed ze goede tijden en heeft ze de limiet gehaald. In het eindklassement is ze hierdoor 1e geworden bij de meisjes Junior A!

Derk en Rolf reden in de Jongens Junior A/B categorie. Deze heren rijden echt keihard en dit leverde mooie races op om naar te kijken. Derk reed zowel op de 500 als op de 1000 een PR! Rolf reed degelijk maar kwam door een mindel snelle 500 in een lagere super finale, deze wist hij van kop af te winnen. Derk werd 4 en Rolf 5 e in het eindklassement bij de jongens Junior A.

De wedstrijd werd afgesloten met een relay waarin Esmeralda, Stella, Rolf en Derk samen een goede rit reden. Het was een mooie wedstrijd met naast wedstrijdelement ook veel gezelligheid aan de kant van de baan!

KNSB Cup 3
De Elfstedenhal in Leeuwarden was het toneel voor shorttrack KNSB Cup3 waarbij de 500 meter op het programma stond.

Annika, Stella en Marit reden in de de G divisie. Hierin wist Marit de A-finale te behalen met goede ritten in de heats en halve finale. In deze finale rit eindigde ze als 3e in een mooi PR! Annika had wat moeite in de heats maar reed een ijzersterke halve finale. In de de finale reed ze keihard naar Stella toe maar viel toen jammerlijk. Stella reed 3 degelijk ritten eindigde in het klassement voor Annika.

Fabienne reed in de F divisie. Ze schaatste na een goede heat en een val in de halve finale wel weer een goede rit in de finale.

Rolf ging van start in de C divisie. In deze sterk bezette categorie was het voor Rolf moeilijk om in de top mee te rijden.

Mylan, die al jaren lang in Heerenveen traint bij jong Oranje en en tegenwoordig RTV Noord, reed in de A divisie ijzersterk en wist deze KNSB Cup 3 te winnen!