Regio competitie 2

Op 18 november vond de tweede wedstrijd van de regio competitie plaats op onze eigen ijsbaan in Enschede.  Met in totaal 78 deelnemers waarvan 18 van onze eigen vereniging was de wedstrijd drukker bezocht dan de afgelopen jaren en werd er zowel bij de pupillen als bij de junioren in twee divisies gereden.

Er stonden deze keer de wat langere afstanden op het programma. De pupillen B reden 333m en de hoogste finales mochten zelfs een 500m rijden. Bij de pupillen A stond voor de heats een 500m op het programma waarna ze verder gingen met 777m. De junioren reden allemaal 1000m.

Bij de pupillen B stonden maar liefst 8 rijders van ons aan de start. In alle finales hadden we dan ook rijders. Alicia, die haar eerste wedstrijd reed, en Briget wisten in de E finale een eerste en vierde plaats te veroveren. In de D finale reed Karlijn naar een mooie vierde plek. In de C finale reed Doutzen naar de derde plek. Niels kon zijn kunststukje van de halve finale helaas niet herhalen en eindigde in de B finale als vijfde. In de A finale stonden zowel Robin, Jarno als Mats aan de start. Helaas konden zij niet op tegen het geweld van Trias en SCT, en eindigden ze 3, 4 en 5.

Bij de pupillen A reden onze rijders in de C finale, Philip wist deze op een teenlengte te winnen voor Sophie, en Stefan werd knap vierde.  Voor veel rijders was het een van de eerste keren dat ze een 777m mochten, en dat was toch wel erg ver.

Bij de junioren B stonden Nadine, Lieke, Stella en Annika aan de start. Pechvogel Annika ging in de heats onderuit en had daarna zoveel last van haar enkel dat ze niet meer verder kon rijden. Lieke en Stella wisten in de B finale de eerste en tweede plek te veroveren. Nadine viel helaas in de A finale, en eindigde daardoor als vijfde.

Bij de junioren A stonden Rolf, Derk en Fabienne aan de start. Fabienne wist tussen al het geweld van de mannen in de C finale naar een derde plek te rijden. In de A finale reden Rolf en Derk. Door wat chaos in de halve finale stonden er zeven rijders aan de start en was het een drukte van jewelste. Derk probeerde hier uit weg te komen door hard weg te sprinten maar viel helaas in de bocht en eindigde zo als zesde. Rolf wist wel te blijven staan en eindigde knap vierde.

Na de individuele afstanden werd er nog relay gereden, waar zowel bij de pupillen als bij de junioren twee teams van Go aan de start stonden. Bij de pupillen reden team 1 met Stefan, Robin, Sophie en Philip naar de tweede plek, en twee plek overall. team 2 reed met Jarno, Doutzen Niels en Mats naar een eerste plek in hun rit, en een derde plek overall.

Bij de junioren reed team 1 met Fabienne, Rolf, Derk en Nadine naar een knappe tweede plek in hun rit. Team 2 met Stella, Lieke, Alicia en de geblesseerde Annika reden naar een derde plek in hun rit.