KNSB Cup 2 en Regio competitie 1

Afgelopen weekend was voor een aantal rijders een dubbel wedstrijdweekend. Op de zaterdag stond namelijk de tweede KNSB Cup op het programma in Zoetermeer, en op zondag mochten de rijders naar Leeuwarden voor de eerste wedstrijd van de regiocompetitie.

Bij de KNSB cup stonden bij de Divisie E Fabienne, Stella en Marit aan de start. Na een aantal races over een 1000m (heats) en 1500m (halve finale en finale) wist Fabienne hier een knappe tweede plaats te veroveren. Ook in de Divisie B en A hadden we rijders aan de start, Rolf wist de 24e plaats bij de B’s te veroveren, en Mylan werd knap 15e bij de A’s.

Op zondag stonden er zelfs 15 Go rijders aan de start. Deze wedstrijd in Leeuwarden stond in het teken van de korte afstanden, dus verder dan 222, 333 of 500 meter werd er individueel niet gereden.

Bij de pupillen C rijdt Briget haar eerste wedstrijd. Ook Doutzen en Karlijn kwamen uit bij de pupillen C, Doutzen wist na twee eerste plekken in de heats en halve finale, in de finale de derde plek te veroveren.

Bij de pupillen B deden Stefan, Niels en Jarno mee namens Go, alle drie de heren reden mooie PRs en voor Stefan resulteerde dit zelfs in een twee plek overall.

Bij de pupillen A hadden we onze sprinte Philip aan de start, hij reed ook een pr op de 500m en wist uiteindelijk de zevende plek te bemachtigen.

De junioren/senioren reden deze keer ook in twee divisies, in de B divisie stonden Stella, Lisanne, Lieke en Marit aan de start, Marit was uiteindelijk de snelste van de vier dames en wist de vierde plaats bij de B divisie te behalen.

Ook bij de A divisie hadden we vier Go Rijders aan de start. Rolf, Derk, Esmeralda en Fabienne reden hier mee. Rolf liet zien dat hij de beste sprinter van allemaal is en eindigde in de B-finale knap op een eerste plek.

Ter afsluiting van de dag werd er nog zowel door de junioren als de pupillen relay gereden. Bij de junioren stonden er twee teams van Go aan de start, waarbij het eerste team vierde en het tweede team zevende werd. Bij de pupillen was er een team gevormd welke vierde werd.

Na een heerlijk wedstrijdweekend kijken we al weer uit naar de volgende wedstrijden. 22 oktober is het Autumn Tournament in Groningen en 18 november de regiocompetitie op onze eigen baan in Enschede 🙂