Wedstrijden

Voor zowel de beginners als de gevorderden is het mogelijk om regionaal wedstrijden te rijden. Je kunt dan je eigen prestaties vergelijken met die van andere shorttrackers. Bij ons is het gebruikelijk dat alle kinderen mee doen aan de regionale wedstrijden.

Als je tijdens deze regionale wedstrijden voldoet aan de vastgestelde limieten mag je aan de landelijke competitie deelnemen. Binnen Team GO komen veel shorttrackers uit in de landelijke competitie en rijden ook internationale wedstrijden.

Shorttrackers rijden hun wedstrijden altijd, met meerdere rijd(st)ers tegelijkertijd. het karakter van de wedstrijd zit niet in het gevecht tegen de klok (behalve voor het vaststellen van records/limieten) maar in de onderlinge strijd om als eerste over de streep te komen. Dat levert plaatsing op in de volgende rit, met als uiteindelijk doel in de finale te komen en deze dan natuurlijk te winnen.

Het resultaat is een uiterst spannend spel van versnellen, afwachten en dan weer inhalen om als eerste te finishen.

Er worden verschillende afstanden verreden o.a. 333m, 500m, 777m, 1000m, 1500m, 3000m, en de aflossing (relay). Bij de relay zijn 4 shorttrackers van het zelfde team in de baan. Zij lossen elkaar af met een flinke duw.

Tijdens de wedstrijden die meestel een hele dag duren is zinvol om goed te eten, dus geen snoep, patat, chocolade e.d. maar gezonde voeding zoals een boterham met kaas, fruit o.a. bananen. Neem tijdens wedstrijden geen waardevolle spullen mee.

Wedstrijden zijn te vinden op http://shorttrackonline.info/entry.php, voor inschrijvingen kun je contact opennemen met Glenn Sleebos.