KNSB Cup en Regio Noord-Oost Competitie 3

Afgelopen weekend was weer een druk shorttrack weekend. De Europese top schaatste in Turijn met een aantal keren pech voor de Nederlanders maar ook hele mooie topprestaties! De Team Go rijders reden hun wedstrijden in Nederland.

Zaterdag reden de Junioren de vijfde wedstdijd om KNSB Cup in Dordrecht. Rolf van Kleef had geen topdag maar hield zich goed staande in de C-divisie. Mylan Elzink behaalde de A finale in de A-divisie. In de finale rit, waarin alle 4 rijders heel dicht bij elkaar finishten, eindigde Mylan als derde.

Jarno & Philip

Zondag vertokken we met een mooie groep naar Leeuwarden voor de derde wedstrijd in de Regio Noord-Oost Competitie. In de C-divisie werd de 333 meter geschaatst. Na hele sterke ritten in de heats en halve finales plaatsten Sophie Extercate, Niels Wijma en Stefan Mejier zich voor de A-finale. Sophie viel jammerlijk in de eerste ronde maar stond snel op en eindigde als vierde, net voor Niels die helaas  in de laatste bocht niet kon blijven staan. Niels finishte als vijfde. Voor Sophie was het haar eerste shorttrack wedstrijd en dan meteen de A-finale rijden is heel knap! Stefan eindigde in deze finale rit na een matige start maar daarna goed schaatsend als derde.

Sophie, Stefan, Jarno & Philip

In de B-divisie reden Jarno Meijer en Philip Diniz hun shorttrack ritten. Voor Jarno was het de eerste wedstrijd dit seizoen in de B-divisie. Hij reed goed en heeft zich goed verbeterd op de 500 meter. Philip reed hele sterke 500 meters in de voorrondes en halve finales en plaatste zich voor de A-finale. Hierin werd de 777 gereden. Ook daarin schaatste Philip erg goed en met mooie inhaalacties en op tijd versnellen eindigde Philip als tweede.

Fabienne Diniz en Annika Lutje Spelberg reden in de A-divisie waarin de snelste pupillen rijden. Annika reed 3 goede ritten waarin ze in de finale zichzelf nog een goed verbeterde en een mooie tijd neerzette op de 777 meter. Fabienne reed ook een goede wedstrijd, maar kwam in de halve finale net iets te kort om zich voor de A-finale te plaatsen. In de B-finale eindigde ze als eerste.

Voor de junioren (en senioren) stond de 1000 meter op het programma. Stella Sleebos had in haar eerste rit pech en kon helaas met een pijnlijke enkel niet verder rijden. Jip Spel reed haar eerste shorttrackwedstrijd en reed in elk van de 4 ritten steeds een stuk harder, met haar beste rit in de finale. Rolf van Kleef viel helaas in zijn eerste rit, hij stond snel op en reed zo hard als hij kon om nog als derde te eindigen. In de acht ritten gingen namelijk ook de 4 snelste derde rijders door. Helaas lukte dat niet en reed hij de overige ritten van start tot finish voorop. Jelle van den Wijngaard reed sinds jaren weer een shorttrack wedstrijd nadat hij dit seizoen opnieuw is begonnen met schaatsen. Ondanks een aantal jaren niet geschaatst te hebben is hij het spelletje nog niet verleerd! In de C-finale eindige hij als tweede. Rutger Meijer reed ook een lekkere wedstrijd, maar kwam 0,01 tekort voor plaatsing in de A-finale en won wel de B-finale. Toch goed gereden Rutger!

Al met al dus een zeer geslaagde Regio Noord-Oost wedstrijd voor de Team Go rijders met net als de Nederlandse toppers die het Europees Kampioenschap reden wat wisselende resultaten met voor een aantal rijders wat pech maar ook hele goede prestaties door anderen!