KNSB Cup 1

Waar de meeste rijders nog een laatste weekend vakantie hadden en na het zomerijs in juli geen ander ijs dan softijs gezien hebben, was het voor Annika, Marit en Stella zaterdag al tijd voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd vond plaats in Heerenveen.

De dames startte alle drie in de categorie G met een 777m. Vervolgens werd zowel in de halve finale als de finale een 1000m gereden. Annika en Marit maakte er in de finale een spannende race van en wisten zo hun tijd van de halve finale te verbeteren. Voor Annika resulteerde dit zelfs in een mooi pr van 1:59.381. Voor het eerst onder de twee minuten op de shorttrackbaan!

Al met al een mooie eerste wedstrijd van het seizoen voor de dames. De ijsbaan in Enschede gaat 30 september weer open, dus dan kan er door iedereen weer dicht bij huis getraind worden. 14 oktober staat de tweede KNSB cup op het programma en 15 oktober is de eerste regiowedstrijd voor alle rijders.

Nog een shoutout naar Mylan Elzink, die ook namens Go aan de start stond in de categorie B, hij wist hier een mooie 3e plaats te bemachtigen.